Vyhledávání


Kontakt

MAGAZÍN TÁBOR SOBĚ, MAGAZÍN TÁBORSKO SOBĚ
www.tabor.czin.eu

E-mail: taborskosobe@email.cz

TÁBOR: Fantom táborských sklepů dopaden

27.03.2010 14:49

 

Policistům táborského obvodního oddělení se ve spolupráci s kolegy ze Služby kriminální policie a vyšetřování Tábor podařilo vypátrat, zadržet a usvědčit mladíka, který ve městě vykrádal sklepy. Za období od 20. ledna do 25. března 2010 mu prokázali vloupání do celkem padesáti pěti sklepních kójí, a to jak v centru města, tak především na Sídlišti nad Lužnicí. Mladík kradl zejména zde uložené potraviny a alkohol, nepohrdl však ani jakoukoliv jinou kořistí, kterou mohl následně lehce zpeněžit. Vlastní krádeží a poškozením sklepních kójí způsobil majitelům škodu ve výši téměř 65 000 korun. Policisté jeho trestnou činnost pečlivě zadokumentovali a obvinili jej ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Zároveň podali podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby, kterému soud dne 26. března 2010 vyhověl.

I přes tento nesporný úspěch policistů je na místě konstatovat, že jejich práce na případech vloupání do sklepních kójí v Táboře a okolí ještě zdaleka nekončí. Na základě zajištěných stop a důkazů je zřejmé, že tento mladík nebyl jediný, kdo se této trestné činnosti dopouští. Policisté tak po dalších pachatelích usilovně pátrají.

Obyvatelům nejen města Tábora tak opakovaně připomínají přiměřené zabezpečení sklepních prostor, jejich průběžnou kontrolu a zejména pak pečlivé zamykání vstupních dveří do domů.
           
V případě zjištění jakéhokoliv podezření v souvislosti s touto trestnou činností prosím
informujte policii na lince 158.

por. Mgr. Miroslav Doubek 

 


TOPlist