Vyhledávání


Kontakt

MAGAZÍN TÁBOR SOBĚ, MAGAZÍN TÁBORSKO SOBĚ
www.tabor.czin.eu

E-mail: taborskosobe@email.cz

Město Tábor zakázalo shromáždění DSSS. Strana chce město žalovat

15.03.2010 16:13

 

TÁBOR -Dne 3. března 2010 dopoledne oznámila Dělnická strana sociální spravedlnosti doporučenou zásilkou na Městském úřadě v Táboře, že hodlá pořádat na Husově náměstí 17. dubna 2010 od šestnácté do dvacáté hodiny shromáždění.

Městský úřad Tábor, odbor vnitřních věcí rozhodl 5. března 2010 o zákazu tohoto shromáždění. Agentura Mediafax uvedla, že Městský úřad své rozhodnutí opírá mimo jiné o argument, že DSSS je přímou nástupkyní rozpuštěné Dělnické strany. Z této strany přešli do nově vzniklé DSSS  i její nejvyšší představitelé.

Volební lídr DSSS Tomáš Vandas k tomu uvedl na stránkách své strany, že táborská radnice je složena z lidí, kteří si zřejmě uzurpují právo povolovat a určovat pouze "správné" názory. Strana se rozhodla podat žalobu na město Tábor ke Krajskému soudu v Českých Budějovicích.  Předchůdkyně DSSS Dělnická strana pořádala v loňském roce na Husově náměstí v Táboře dvě shromáždění. První se konalo v červnu v době, kdy byl v Táboře pochod homosexuálů Queer Pride. Druhé bylo v září, kdy město Tábor pořádalo Táborská setkání. Obě tyto shromáždění tehdy město povolilo. 
 
Dělnická strana byla zrušena Nejvyšším správním soudem letos v únoru. Soud uvedl ve svém
rozhodnutí, že Dělnická strana měla v plánu změnit demokratický systém v zemi, proto je pro něj ohrožením. Dále se v rozhodnutí píše: "Dělnická strana je xenofobní, šovinistická, populická a homofobní. Projevy představitelů strany vyvolávají rasitickou a jinou nesnášenlivost. Strana v programu a symbolech navazuje na nacistické Německo. Strana je propojena s extrémními nezákonnými pravicovámi organizacemi jako je Národní odpor."

Jaroslav D. Ptáček 

Rozhodnutí města si můžete přečíst  ZDE.

 

 

 

 


TOPlist