Vyhledávání


Kontakt

MAGAZÍN TÁBOR SOBĚ, MAGAZÍN TÁBORSKO SOBĚ
www.tabor.czin.eu

E-mail: taborskosobe@email.cz

TÁBOR: Vyhrožoval se zbraní v ruce

17.03.2010 14:02

 

Pro podezření ze spáchání trestného činu „Nebezpečné vyhrožování“ dle § 353 trestního zákoníku zahájili táborští policisté úkony trestního řízení proti mladému muži ze Sezimovoústecka. Ten se svého protiprávního jednání dopustil dne 15. března 2010, kdy krátce po druhé hodině odpolední se svým osobním vozidlem zablokoval u kruhového objezdu v blízkosti obchodního domu Tesco v Táboře jiné osobní vozidlo. Po vystoupení z automobilu slovně zaútočil na řidiče zastaveného vozidla, který mezitím ze svého auta rovněž vystoupil.

Nezůstalo však pouze u slovní argumentace na téma „jak a kdo se svým vozidlem bezpečně či nebezpečně právě jel“. Útočící řidič svou argumentaci podpořil hrozbou použití střelné zbraně, kterou z bezprostřední blízkosti namířil na hlavu druhého řidiče.

Scénu jak ze špatného akčního filmu pomohli ukončit náhodní svědci, kteří napadanému muži přispěchali na pomoc a s konečnou platností pak na místo přivolaní policisté. Ti agresivního řidiče zadrželi a na místě zajistili i jeho zbraň. Veškeré skutečnosti kolem uvedeného případu jsou předmětem dalšího šetření, které policisté zpracovávají formou zkráceného přípravného řízení.        

Pohnutky ke svému agresivnímu jednání pak bude muset útočník vysvětlovat před soudem, kde mu mimo jiné hrozí až trest odnětí svobody na dobu až tří let.

por. Mgr. Miroslav Doubek

 


TOPlist