Vyhledávání


Kontakt

MAGAZÍN TÁBOR SOBĚ, MAGAZÍN TÁBORSKO SOBĚ
www.tabor.czin.eu

E-mail: taborskosobe@email.cz

Výroba a distribuce drog

22.04.2010 13:45

 

TÁBOR - Po několikatýdenní přípravné fázi zasadili kriminalisté táborského toxitýmu další nekompromisní úder do řad místních výrobců a distributorů drog. V závěru minulého týdne v rámci koordinované akce zadrželi na různých místech Táborska šest osob, které následně obvinili z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Třem z nich prokázali výrobu pervitinu a dalším třem pak obchodování s pervitinem, marihuanou a lékem Subutex. V rámci domovních prohlídek pak zajistili dvě varny pervitinu a další zásoby látek k výrobě drogy. Na dvě ze zadržených osob podali podnět k návrhu na jejich vzetí do vazby, kterému soud vyhověl. Zbývající osoby jsou stíhány na svobodě.

            Jednomu ze zadržených prokázali trestnou činnost v takovém rozsahu, že mu u soudu hrozí až trest odnětí svobody na dobu až dvanácti let. Další dva jsou za svou trestnou činnost ohroženi trestem až do výše odnětí svobody na dobu deseti let, zbývající pak až na dobu pěti let.
            Ve spolupráci s kolegy z Českých Budějovic pak táborští kriminalisté v průběhu tohoto týdne v případu prověřili další řadu poznatků a skutečností, na jejichž základě lze důvodně předpokládat obvinění dalších, již policisty ustanovených osob.
 

 


TOPlist