Vyhledávání


Kontakt

MAGAZÍN TÁBOR SOBĚ, MAGAZÍN TÁBORSKO SOBĚ
www.tabor.czin.eu

E-mail: taborskosobe@email.cz

JIHOČESKÝ KRAJ: Statistická ročenka za rok 2009

04.02.2010 16:06

 

V roce 2009 zasahovali hasiči Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje celkem u 7 727 událostí. Z celkového počtu tvoří největší část technické zásahy, ke kterým profesionální a dobrovolní hasiči vyjeli v 4 522 případech. Tyto technické zásahy (např. čerpání vody, odklízení spadlých stromů, vyprošťování lidí z výtahu aj.) tvoří více než polovinu celkového počtu událostí – 58,52 %. Zásahů, při kterých jednotky požární ochrany odstraňovaly následky dopravních nehod, zaznamenali hasiči 1 346 (17,42 %). Dále následují výjezdy k požárům, jež hasiči likvidovali v 1 085 případech, tj. 14,04 %. V 314 případech se jednalo o únik nebezpečné látky a 460krát vyjely jednotky HZS Jihočeského kraje k zásahu zbytečně – plané poplachy tvoří téměř šest procent všech ohlášených událostí.

Při zásazích jednotek požární ochrany (jedná se i o technické zásahy), bylo bezprostředně zachráněno 455 lidí, 1 223  osob muselo být ze svých obydlí evakuováno a hasiči se setkali se 153 usmrcenými osobami.    

                                                                                                                                                                                                                                   
Údaje jsou čerpány z oficiálních statistik vedených příslušníky HZS pro zjišťování příčin požárů a jsou jimi zpracované do tabulek a grafů, které si můžete prohlédnout v přiloženém souboru.


Vendula Matějů
tisková mluvčí HZS Jihočeského kraje

 


TOPlist