Vyhledávání


Kontakt

MAGAZÍN TÁBOR SOBĚ, MAGAZÍN TÁBORSKO SOBĚ
www.tabor.czin.eu

E-mail: taborskosobe@email.cz

KULTURA ČR: Skupina BAJOFONDO vystoupí opět v pražském Lucerna Music Baru

10.07.2009 14:49
PRAHA (WR) - Skupina BAJOFONDO vystoupí 21. července v pražském Lucerna Music Baru. Jejich loňský koncert na stejném místě byl beznadějně vyprodán a hudební kritici neskrývali své nadšení. Gustavo Santaolalla, všestranný umělec ale hlavně významný člen této hudební skupiny, strávil posledních 40 let posouváním hranic latinskoamerické hudby, která byla dlouho v americké kultuře definovaná stereotypy Rickyho Ricarda a líbivostí Rickyho Martina.

Projekt BAJOFONDO pochází z Ria de la Plata, pohraničního regionu mezi Argentinou a Uruguayí, a z části také z Los Angeles. Kapela hraje hybridní styl hudby, ve kterém se mísí rock, hip-hop, electronika, tango, candombe a milonga. Album "Mar Dulce" získalo všeobecně příznivé kritiky. The Washington Post hodnotí album jako "vynikající" a Rhapsody ho označuje za "triumf". Na desce účinkují například Elvis Costello, Julieta Venegas, Nelly Furtado, Mala Rodríguez nebo Lagríma Ríos.

Úspěch tohoto alba vychází především ze sestavy kapely, ve které také vyjíždí na turné. Sestava je následující: Gustavo Santaolalla (kytara, perkuse, zpěv), Juan Campodónico (programming, kytara), Luciano Supervielle (klávesy, DJing), Javier Casalla (housle), Martin Ferres (bandoneon), Gabriel Casacuberta (basa), Adrian Sosa (bicí) a Veronica Loza (VJ). Díky neustále se vyvíjejícímu zvuku koncerty BAJOFONDA vždy překvapí - extatická, všemi možnými proudy ovlivněná taneční hudba podpořená pulzujícími video sekvencemi, která se rychle může proměnit v bandoneonové sólo, které připomíná hudbu Stevea Reicha.

Vstupenky na koncert jsou k zakoupení v sítích Ticketpro, Ticketportal a Ticketstream a v pokladně Lucerna Music Baru za 430 korun a poplatky, na místě za 530 korun. Klub se otevírá ve 20:00 hodin

Více info na:
www.bajofondo.net
www.musicbar.cz
 
 

Vydavatel: WEBReporter.cz, Česká informační agentura, s.r.o.
Redaktor: Jana Henychová
e-mail: henychova@webreporter.cz


TOPlist