Vyhledávání


Kontakt

MAGAZÍN TÁBOR SOBĚ, MAGAZÍN TÁBORSKO SOBĚ
www.tabor.czin.eu

E-mail: taborskosobe@email.cz

LOMNICE NAD LUŽNICÍ: Hořela dřevěná bouda u hotelu Bohemia

19.10.2009 14:38

 

13. října 2009 u hotelu Bohemia v obci Lomnice nad Lužnicí hořela dřevěná bouda na odpad. K zásahu operační středisko vyslalo osádku jedné cisterny ze stanice Třeboň a svolalo jednotku dobrovolných hasičů obce Lomnice nad Lužnicí. Hasiči požár rychle dostali pod kontrolu (12:32 hodin), v 12:49 hodin již velitel zásahu ohlásil likvidaci požáru. Výše škody a uchráněných hodnot, stejně tak jako příčina vzniku požáru jsou předmětem šetření.

Podle podrobných informací z místa zásahu požár zničil nejen dřevěný přístřešek s odpadem, ale také uložené nářadí, pak bylo poškozeno zastřešení vedle stojícího krytého bazénu, popraskaly okenní tabulky. V bezprostřední blízkosti dřevěné boudy stál další přístřešek, který patřil k sousednímu pekařství. Požár se větrem přenesl i na tento přístřešek a také na pod ním stojící osobní automobil značky Citroen.

Z výše uvedených důvodů byla výše škody vyčíslena na Kč 850 000,--, hodnota uchráněného majetku činí Kč 8 500 000,--. Příčina vzniku požáru je stále v šetření.

Vendula Matějů

HZS Jihočeského kraje


TOPlist