Vyhledávání


Kontakt

MAGAZÍN TÁBOR SOBĚ, MAGAZÍN TÁBORSKO SOBĚ
www.tabor.czin.eu

E-mail: taborskosobe@email.cz

Loupežné přepadení pošty v Sudoměřicích u Tábora

07.04.2010 12:54

 

SUDOMĚŘICE U TÁBORA -  Krátce po půl třetí hodině odpolední včerejšího dne (6. 4.) bylo policistům na linku 158 oznámeno loupežné přepadení pošty v obci Sudoměřice u Tábora. Dle sdělení vstoupil do uvedené pobočky muž a pod hrozbou použití výbušniny vyzval pracovnici na přepážce k vydání peněz. Ta mu v obavě o svůj život vydala z provozní pokladny finanční hotovost v řádu několika tisíc korun. Ty lupič uložil do příruční tašky a poštu rychle opustil.

Operační středisko táborské policie okamžitě zalarmovalo všechny dostupné síly a prostředky. Na základě zjištěných informací z místa činu a předpokládaného směru útěku pachatele policisté uzavřeli prostor ve směru na obec Borotín. Díky výborné místní znalosti jistebnických a táborských policistů se smyčka okolo prchajícího lupiče začala stahovat. Za necelých 40 minut od nahlášení případu již policisté objevili podezřelého muže, který odpovídal popisu pachatele. Jeho dopadení pak bylo již dílem okamžiku. Mladý muž ze sousedního benešovského okresu se k činu na místě doznal a policisté u něj zajistili i uloupené peníze.
 
Případ si převzali kriminalisté. Následným šetřením zjistili, že muž je důvodně podezřelý i
z dalšího podobného nezákonného jednání na území Středočeského kraje. Jeho trestná činnost je tak předmětem dalšího policejního šetření.

por. Mgr. Miroslav Doubek  


TOPlist