Vyhledávání


Kontakt

MAGAZÍN TÁBOR SOBĚ, MAGAZÍN TÁBORSKO SOBĚ
www.tabor.czin.eu

E-mail: taborskosobe@email.cz

TÁBOR: Požár v panelovém domě na sídlišti Nad Lužnicí

09.02.2010 16:07

 

V úterý 9. února 2010 krátce po půl jedenácté dopoledne byl ohlášen na tísňovou linku 112 Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje dým, který vycházel z jednohu bytu v panelovém domě v Minské ulici na sídlišti Nad Lužnicí v Táboře. Hasičský záchranný sbor vyslal na místo jednotku profesionálních hasičů z Tábora s cisternami a s výškovou technikou. Dým vycházel ze sedmého  patra. Asi dvacet lidí z domu muselo být evakuováno. 

Hasiči na místě požáru zjistili, že ohnisko požáru je v bytě v šestém patře. Zároveň bylo zakouřené i celé osmé patro domu, proto byl zásah prováděn v kompletní dýchací technice.

V jednom z bytů byl objeven mladý muž v bezvědomí. Hasiči zahájili okamžitě resuscitaci a prováděli jí do příjezdu Zdravotnické záchranné služby Tábor, která pacienta v kritickém stavu převezla na jednotku ARO (Anesteziologicko resuscitačním oddělení) do táborské nrmocnice.

Požár byl pod kontrolou hasičů krátce po půl dvanácté a dále se již nešířil. Oheň byl uhašen asi za necelé dvě hodiny. Přesná příčina požáru je v šetření.

Jaroslav D. Ptáček


TOPlist