Vyhledávání


Kontakt

MAGAZÍN TÁBOR SOBĚ, MAGAZÍN TÁBORSKO SOBĚ
www.tabor.czin.eu

E-mail: taborskosobe@email.cz

TÁBOR: Přechovávání marihuany

16.03.2010 13:33

 

Z trestného činu „Přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu“ podezírají táborští policisté místního mladého muže. Ten u sebe pro vlastní potřebu přechovával několik sáčků s marihuanou, a to v množství větším než malém.

Tím naplnil skutkovou podstatu nově definovaného trestného činu, respektive přečinu, dle § 284 trestního zákoníku, který vstoupil v platnost dnem 1. ledna letošního roku. Dle prvého odstavce uvedeného paragrafu je jasně stanoveno, že ten, kdo neoprávněně pro vlastní potřebu přechovává v množství větším než malém omamnou látku konopí, pryskyřici z konopí nebo psychotropní látku obsahující jakýkoli tetrahydrokanabinol, izomer nebo jeho stereochemickou variantu (THC), bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

Policisté tak v případu zahájili úkony trestního řízení. V případě prokázání viny tak bude o potrestání mladého muže rozhodovat soud.Nutno připomenout, že neoprávněné přechovávání OPL pro vlastní potřebu je nezákonné a postižitelné vždy. V množství větším než malém podle výše uvedeného paragrafu trestního zákoníku, v malém množství pak podle ustanovení § 30, odst. 1, písm. j zákona o přestupcích. Zde pachateli hrozí pokuta až do výše 15 000 korun.

por. Mgr. Miroslav Doubek  

 


TOPlist