Vyhledávání


Kontakt

MAGAZÍN TÁBOR SOBĚ, MAGAZÍN TÁBORSKO SOBĚ
www.tabor.czin.eu

E-mail: taborskosobe@email.cz

KULTURA ČR: ELIŠKA PTÁČKOVÁ JAZZ BAND vystoupí v Blues sklepu

16.07.2009 18:40

 

PRAHA (WR) - ELIŠKA PTÁČKOVÁ JAZZ BAND vystoupí v úterý 21. července od 21:00 hodin v Blues sklep. Zpěvačka a kytaristka Ptáčková spolu s doprovodnou kapelou a hosty představí autorské i převzaté skladby v podání moderního jazzu.

Ptáčková se narodila v roce 1985 v rodině banjisty Vladislava Ptáčka. Vyrůstala v pražském Starém Městě v hudebním prostředí plném spřátelených muzikantů. Od osmi let hrála na housle, se kterými po deseti letech skončila a intenzivně se věnovala zpěvu. Také začla hrát na kytaru jako samouk.

V roce 2005 začala zpívat se skupinou PALM JAM, kde objevila navíc kouzlo jazzových standardů. První vystoupení uskutečnila jako host po boku Pavla Maliny na koncertech v Písku a na festivalu. Z tohoto projektu vzešla myšlenka muzikantů natočit převzaté skladby, k čemuž došlo v roce 2006. Nahráli album "About beautiful acoustic sound", na kterém se hudebně podíleli Vladislav Ptáček, Emil Formánek, Peter Szabados, Zdeněk Fík, Stano Palúch, Martin Krajíček, Pavel Malina a Valer Miko.

V roce 2007 jí nabídla spolupráci skupina ČECHOMOR, aby nazpívala na album "Sváteční" několik koled. Jako host také účinkovala na vánočním turné v roce 2007 a 2008. Při vystoupeních ráda zve ke spolupráci Ondřeje Rumla. Hostovala také na řadě vystoupeních DRUHÉ TRÁVY a Pavla Bobka.

 

TOPlist