Vyhledávání


Kontakt

MAGAZÍN TÁBOR SOBĚ, MAGAZÍN TÁBORSKO SOBĚ
www.tabor.czin.eu

E-mail: taborskosobe@email.cz

KULTURA ČR: Firewater budou pondělní předkapelou Faith No More v Praze

14.08.2009 13:04

 

PRAHA (WR) - Návštěvníky koncertu Faith No More v pondělí 17. srpna v pražské Tesla Areně naladí na vystoupení hlavní hvězdy americká kapela Firewater. "Podařilo se nám na poslední chvíli domluvit tuto formaci, kterou mám osobně velmi rád a která patří k tomu nejzajímavějšímu z newyorské klubové scény," řekl Borek Jiřík, promotér koncertu. Brány Tesla Areny budou otevřeny od 18:00 hodin, Firewater začnou hrát v 19:30 a uvedou 45minutové vystoupení. Po nich již nastoupí hlavní hvězdy večera – američtí Faith No More. Na koncert zbývají poslední vstupenky v sítích Ticketpro a Ticketportal.

Firewater pocházejí podobně jako Gogol Bordello či Balkan Beat Box z tamějšího hudebního "tavícího kotle" a jako jedni z prvních začali spojovat východní romskou hudbu, klezmer, ruský folklor či bhangru a bollywood s waitsovským šansonem, kabaretními písněmi a divokým rockem. Celé kapele velí Tod A, bývalý člen Cop Shoot Cop, a hudební společnost mu na pódiu aktuálně dělají Jazz Singh (India / UK) – dholista, člen Dhol Foundation, kytarista Uri Kinrot (Izrael) z kapel Balkan Beat Box a Boom Pam, bubeník Yoni Halevy (US / Izrael) – člen The Apples, Nimrod Talmon (Izrael) – trombonista z Hoodska a baskytarista Adam Scheflan (Izrael).

Faith No More přijedou do Prahy ve svém nejslavnějším složení - Mike Bordin (bubny), Roddy Bottum (klávesy, zpěv), Billy Gould (baskytara, zpěv), Jon Hudson (kytara, zpěv) a Mike Patton (zpěv) - v rámci Reunion turné, kterým se tato legenda vrací po 11 letech na světovou scénu. Jejich hudba kombinuje heavy metal, funk, hip hop, rock, soul i jazz, kapelou se inspirovala řada dalších slavných formací.


TOPlist