Vyhledávání


Kontakt

MAGAZÍN TÁBOR SOBĚ, MAGAZÍN TÁBORSKO SOBĚ
www.tabor.czin.eu

E-mail: taborskosobe@email.cz

KULTURA ČR: Korejská choreografka uvede v divadle Ponec poslední dílo své autorské trilogie, které vypovídá o vině a odpuštění jedince v současné společnosti

14.02.2010 15:37

 

PRAHA (WR) – Nezávislá taneční skupina ME‐SA ve spolupráci s divadlem Ponec uvede v úterý 16. února od 20.00 tanečně-divadelní projekt Blame me, který vznikl ze spolupráce s choreografkou Ji Eun Lee.

Blame me je zamýšlena jako poslední choreografie volné autorské trilogie, v níž se autorka zabývá lidskou duší, ďáblem v nás, posedlostí hraničící s šílenstvím a v neposlední řadě i nutností smíření a katarze. Autorka zde zkoumá otázky viny a odpovědnosti jedince vůči společnosti a boj uvnitř člověka samotného. O svém záměru Ji Eun Lee říká: „Téma rezignace v mém díle nemá charakter lhostejného vydání se, nýbrž cesty poznání. Skrze utrpení a boj dochází ke katarzi, která posílí lidskou osobnost.“ Více informací i s videoukázkou naleznete na www.divadloponec.cz.

Portál WEBReporter pro Vás připravil soutěž o 2x2 vstupenky na tuto akci.

Jak se jmenuje jedna z autorčiných předchozích choreografií, která byla uvedena v rámci festivalu Česká taneční platforma 2008?
a) Angels and Demons
b) Angels
c Angels and Dragons
Své odpovědi zasílejte na email kulich@webreporter.cz a to nejpozději do 12. února.
 



TOPlist