Vyhledávání


Kontakt

MAGAZÍN TÁBOR SOBĚ, MAGAZÍN TÁBORSKO SOBĚ
www.tabor.czin.eu

E-mail: taborskosobe@email.cz

KULTURA ČR: Oblohu nad Prahou ovládne James Bond, pirát Jack Sparrow i Harry Potter

17.08.2009 17:14

 

PRAHA (WR) - V sobotu, 28. srpna se nad Prahou bude vznášet James Bond, pirát Jack Sparrow anebo kouzelnický učeň Harry Potter. Na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli se totiž koná první ročník festivalu Pyro Music Laser Fest. Nevídanou skladbu laserových efektů, ohňostroje a filmových melodií, kterou doprovodí pestrý kulturní program, předvedou pyrotechnici z FLASH Barrandov SFX – vítězové loňského ohňostrojového festivalu v Cannes.

"Myšlenka uspořádat akci, která by kromě hudby nabídla i velkolepou show s efekty, se zrodila na sklonku roku 2008 – po velkém triumfu barrandovských pyrotechniků v Cannes. Oslovili jsme je ke spolupráci a výsledkem je multimediální Pyro Music Laser Fest, dosud největší ohňostrojový a laserový projekt v České republice," zve na akci Markéta Feniková, Marketing Manager JVS Group, která je pořadatelem Pyro Music Laser Festu.

Takzvané festivalové městečko se otevře v 16:00 hodin. Od 20:30 hodin čekají návštěvníky čtyři velké ohňostroje a dvě laserové show, které jsou ušity na míru melodiím z populárních filmů. Každý efekt, barevný gejzír a úder bude v naprosté synchronii s hudebními motivy filmů Hvězdné války, Piráti z Karibiku, Golden Eye a série o kouzelnickém učni Harry Potterovi. "Právě u slavné úvodní skladby z Harryho Pottera slibují pyrotechnici show, která diváky vtáhne do pohádkového světa tohoto hrdiny“, dodala Feniková.

Autory všech efektů jsou pyrotechnici z FLASH Barrandov SFX, kteří se díky vítězství a ceně diváků na Festivalu umění pyrotechniky v Cannes 2008 řadí mezi světovou špičku ve svém oboru. Získat obě ocenění se na tomto pomyslném mistrovství v umělecké pyrotechnice podařilo naposledy španělskému týmu v roce 1983.

Od 16:00 hodin vystoupí na závodišti Děda Mládek Illegal Band, vystřídá je slovenská písničkářka Katarína Knechtová a celý program vyvrcholí hity skvělých Support Lesbiens. Atmosféru festivalu dokreslí bubnování Tam Tam Orchestry v přestávkách mezi jednotlivými ohňostroji. Pro nejmenší návštěvníky je připraven dětský koutek, hry a soutěže. V areálu budou také stánky s občerstvením. Cena vstupenek je od 290 do 890 korun.

Vydavatel: WEBReporter.cz, Česká informační agentura, s.r.o.
Redaktor: Barbora Bělinová
e-mail: belinova@webreporter.cz
 

TOPlist