Vyhledávání


Kontakt

MAGAZÍN TÁBOR SOBĚ, MAGAZÍN TÁBORSKO SOBĚ
www.tabor.czin.eu

E-mail: taborskosobe@email.cz

KULTURA ČR: Pink zavítá v listopadu do pražské O2 arény

11.08.2009 18:37

 

PRAHA (WR) - Americká pop rocková zpěvačka Pink vystoupí 19. listopadu od 20:00 hodin v pražské O2 aréně. V současné době absolvuje světové turné a při té příležitosti navštíví i Prahu, kde chystá v pořadí již třetí koncert.

Pink, vlastním jménem Alecia Moore, začala se skládáním již ve čtrnácti letech. Vyrůstala v hudebně založené rodině. První šance představit se před publikem se jí naskytla s nabídkou vystupovat pravidelně v klubu rodného města. Spolupráci ji nabídl zástupce společnosti MCA, která v tehdy hledala vhodné adepty pro novou R&B kapelu.

Pink působila v kapelách BASIC INSTINKT a CHOICE, které kvůli nespokojenosti opustila a vydala se na sólovou dráhu. Začla spolupracovat s producentem Darylem Simonsem a skládala nové písně.

Výrazný zlom v její kariéře odstartovalo první album "Can’t take me home" z roku 2000, které se stalo platinové. To obsahuje skladby "There U Go", "Most Girls" a "You Make Me Sick", které se umístily příčkách Top Ten. Podílela se na skladbě "Lady Marmelade" určené pro film Moulin Rouge, na níž spolupracovala s Christinou Aguilerou, Myou a Lil‘ Kim.



TOPlist