Vyhledávání


Kontakt

MAGAZÍN TÁBOR SOBĚ, MAGAZÍN TÁBORSKO SOBĚ
www.tabor.czin.eu

E-mail: taborskosobe@email.cz

KULTURA ČR: Skupina NEÚSPĚŠNÝ ATLET vystoupí ve Vagonu

24.07.2009 16:39

 

PRAHA (WR) - Koncert skupiny NEÚSPĚŠNÝ ATLET se bude konat v neděli 26. července od 21:00 hodin v klubu Vagon. Jejich hudební styl je kombinací folku a jazzu.

Současnou sestavu tvoří Tereza Kopřivová (zpěv), Pavel Helmut Kholl (kytara, zpěv, hudba a texty), Petr Hugo Šlik (bicí), Aleš Kopřiva (basa), David Košťál (perkuse), Jiří Skála (akordeon), Lukáš Halfar (trumpeta), Ivo Churý (kytara) a Tomáš Adolf Jiřikovský (tenorsaxofon).

Historie kapely se začala psát v létě roku 2002, kdy bylo z atletického oddílu TJ Lokomotiva Horní Měcholupy vyloučeno několik členů, pro špatnou životosprávu a neuspokojivé výsledky. Tito odpadlíci se rozhodli, že založí hudební skupinu a losem si určili kdo na jaký nástroj bude hrát. Počáteční nadšení jim vydrželo dodnes a nyní jsou pravidelnými hosty pražských klubů jako Malostranská beseda a Jazz klub Železná nebo také festivalu v Jimramově.

V roce 2003 pronikli nejprve s produkcí v Seči a Kostelci nad Orlicí a v létě doprovázeli sdružení VELKÝ VŮZ na kočování Podkrkonoším s divadelní hrou "Z tajností žižkovského podsvětí", v přestrojení za doprovodnou kapelu. V září 2003 pak uskutečnili koncert v hanspaulském klubu RAF, který následně vydali jako demo.

V březnu 2005 jim vyšla nahrávka "Řekněte dámo...". Přechodně v kapele na akordeon hostuje Petr Skála a dochází k doplnění a modernizaci. Kapela hraje koncerty U Vystřelenýho oka a v Balbínově poetické hospůdce.

V roce 2006 zintenzivnili činnost a kromě Prahy začli koncertovat také ve Volyni, Bernarticích a Čelákovicích. V červenci 2006 vyrazili na atletické soustředění do Babic na Vysočině. Při té příležitosti nahráli základy k novému albu s názvem "Dneska už nic nebude", které jim pokřtil Jaroslav Olin Nejezchleba.


TOPlist