Vyhledávání


Kontakt

MAGAZÍN TÁBOR SOBĚ, MAGAZÍN TÁBORSKO SOBĚ
www.tabor.czin.eu

E-mail: taborskosobe@email.cz

KULTURA ČR: Skupina NOUVELLE VAGUE vystoupí v Paláci Akropolis

10.08.2009 18:44

 

PRAHA (WR) - Koncert francouzské bossa nova kapely NOUVELLE VAGUE se uskuteční 22. září od 20:00 hodin ve Velkém sále Paláce Akropolis. Skupina se po dvou letech vrací do Prahy, aby představila nové album "NV3".

Od předchozích dvou alb se liší tím, že na některých coververzích se podíleli sami autoři původních skladeb. Pozvání k nahrávce nového znění "Master and Servant" od DEPECHE MODE přijal Martin Gore, kterého doprovází Mélanie Pain a v "Parade" od MAGAZINE vedle Nadeah Mirandy budou moci hosté koncertu zhlédnout původního zpěváka MAGAZINE Barryho Adamsona. Na albu se dále podílejí vokalistky Melanie Pain, Nadeah Miranda, Marina Celeste, Phoebe Killdeer, Siljia, Eloisia a další. Na albu došlo k rozšíření stylu - kapela na album nově zařadila kromě bossa novy také skladby ve stylu country, folku a bluegrassu.

NOUVELLE VAGUE je francouzské hudební uskupení, jehož jádro tvoří skladatelé Marc Collin a Olivier Libaux. Název skupiny je jakousi slovní hříčkou odkazující v první řadě na tradici francouzské filmové Nové vlny šedesátých let, dále na hlavní zdroje jejich hudby především coververze new wave a punk rocku. V neposlední řadě i na zvuk jejich skladeb vycházející ze stylu bossa nova šedesátých let.



TOPlist