Vyhledávání


Kontakt

MAGAZÍN TÁBOR SOBĚ, MAGAZÍN TÁBORSKO SOBĚ
www.tabor.czin.eu

E-mail: taborskosobe@email.cz

POLICIE: Zadrženi bezprostředně po činu

09.02.2010 16:11

 

TÁBOR - Zadržení pachatele bezprostředně po spáchání trestného činu je známkou precizního výkonu služby. Profesionální nasazení a dobrá místní znalost přinesla policistů táborského obvodního oddělení další zasloužený úspěch. Trojici pachatelů zadrželi bezprostředně po činu.

            Stalo se tak krátce po půl druhé hodině ranní dnešního dne (9. 2. 2010) u jedné z prodejen v Purkyňově ulici v Táboře. Trojice mladíků se pomocí kovového páčidla snažila překonat hlavní vstupní dveře do prodejny. To se jim však nepodařilo, a tak se o totéž pokusili u nouzového východu. Zde byli úspěšní a cesta do vnitřních prostor tak byla volná. Byli však vyrušeni. Jejich snaha o nepozorované zmizení od prodejny byla marná. Policisté byli okamžitě na místě a trojici mladíků zadrželi.
            Zbytek noci tak pachatelé strávili na policejním oddělení. Prokázání jejich trestné činnosti bylo na základě ohledání místa činu a zde zajištěných stop rutinní záležitostí, a tak mladíkům nezbylo, než se k činu doznat. Přestože z prodejny nestačili nic odcizit, poškozením dveří způsobili škodu ve výši 20 000 korun. Policisté proti nim zahájili úkony trestního stíhání pro trestný čin krádeže ve stádiu pokusu a pro trestný čin poškozování cizí věci spáchaný formou spolupachatelství. O jejich potrestání bude následně rozhodovat soud. Zde jim mimo jiné hrozí až trest odnětí svobody na dobu až dvou let.

 

por. Mgr. Miroslav Doubek    

 


TOPlist